image

Nederland houdt het klimaat koel met heel veel initiatieven. Groot en klein, zakelijk en privé. Zo gaan we samen op weg naar een schone wereld.

CowToilet scheidt urine en poep direct onder de staart; uitvinding van Hanskamp reduceert 60% ammoniakuitsloot!

Hyet Solar ontwikkelt revolutionair folie met zonnecellen. Vopak plakt het op de daken van opslagtanks. Nu in de Laurenshaven, straks over de hele wereld.

Ingrid Wentink brengt als gemeenteambtenaar mensen bij elkaar zodat duurzame projecten (wel) van de grond komen.

Proton Ventures gaat het voor boeren mogelijk maken ammoniak uit mest lokaal te gebruiken als basis voor kunstmest én als energiedrager.

Het ontwikkelfonds voor coöperaties geeft energiecoöperaties de kans om te innoveren. Zonder zelf alle risico's te dragen.

Bewoners openen van 31 oktober tot 7 november 2020 hun deuren voor de Nationale Duurzame Huizen Route. Zo kan iedereen ontdekken hoe je 'schoon' kunt wonen.

Design Innovation Group o.a. i.s.m. TNO en Wageningen University & Research bedacht het project 'in my back yard' (please). Waarbij bewoners meedenken hoe een zonnepark ook een echt buurtpark wordt.

Engie gaat tussen Groningen en Leeuwarden een trein op groene waterstof laten rijden. Over een jaar of vier kan die trein de oude diesellocomotief vervangen.

Bewoners uit Loenen kunnen zelf alle elektriciteit opwekken die ze nodig hebben. Een virtuele energiecentrale stemt vraag en aanbod beter op elkaar af.

Klaas Mulder bewijst dat circulair bouwen werkt. Hij maakte van het bouwmateriaal dat bij de sloop van muziekcentrum Vredenburg vrijkwam een bedrijfspand.

Chauffeurs die koffie drinken gezet met zonne-energie? Solar on Top legt zonnepanelen op vrachtauto's. Ook voor de airco en de televisie.

Kristel maakt haar monument uit 1906 gasvrij (en geniet in de zomer van een verkoelende vloer).

De energietransitie schreeuwt om vakmensen. Alliander leidt vluchtelingen op tot elektromonteur.

RET en Eneco zijn aardig onderweg naar een energiepositief OV

Mocca d'0r koelt het kantoor in de zomer met de eigen restwarmte.

LeydenJar ontwikkelt innovatieve accu's voor elektrische auto's. De winst? Tot 70% meer energie en veel minder CO2-uitstoot bij productie.

Tesla verbetert de celarchitectuur van de accu’s, integreert ze beter met de auto en optimaliseert de productiemethodes. De actieradius kan hierdoor met 54% omhoog en de kosten per kilowattuur met 56% omlaag.

Elektrische auto's zijn al bijna gewoon. Maar elektrische bouwmachines? Bouwma Bouwmachines verkoopt en verhuurt ze.

Tennet en Van de Bron slaan de handen ineen om energie vast te leggen, in accu’s van Tesla’s. Zo helpen ze het elektriciteitsnet stabieler te houden.

MRA-Elektrisch helpt gemeenten in 3 provincies op weg naar een elektrische toekomst. Zo zijn er al 5500 publieke laadpunten en komen er 20.000 bij.

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Eneco ontwikkelen de grootste warmtepomp van NL om duurzame warmte te winnen uit het gezuiverde afvalwater van rioolwaterzuivering Utrecht om daarmee duurzame warmte te leveren aan 20.000 huishoudens.

Mark Hoff van Triple Solar helpt huizen gasvrij maken met zonnepanelen die zowel elektriciteit opwekken als warmte produceren.

Hygro produceert waterstof met windenergie op de plek waar die geoogst wordt. In de windturbine.

De vissers van VIC Texel verzamelen de 'bijvangst' van plastic. IGES maakt er hoogwaardige diesel van. Via distributeur FinCo Fuel komt het weer terug als brandstof voor de vissersschepen.

Kijlstra ontwikkelde de eerste volledige elektrische betonmixer ter wereld. Hij werkt CO2- en stikstofvrij.

We Love Recycled laat zien dat duurzaam drukken veel verder gaat (en mooier is) dan alleen gerecycled papier.

Achterhoek Onderneemt Duurzaam. Al meer dan 500 bedrijven doen mee, samen hebben ze al 1,4 miljoen kuub aardgas bespaard.

Daan Roosegaarde maakt zonnepanelen aantrekkelijker door ze de vorm te geven van een blad.

Afvalverwerkingsbedrijf ARN wint biogas uit luiers. Vanaf volgend jaar wel 1,3 miljoen kuub.

Lidl zet de vriezer een graadje warmer als de vraag op het elektriciteitsnet (te) groot is.

Club SportsArt Fitness zet de energie van de fitnessers om in elektriciteit.

Haagse Aardwarmte brengt duurzame aardwarmte naar (de binnenstad van) Den Haag West

Hendrik-Jan legde zelf zonnepanelen op zijn dak (en heeft energie over voor bijvoorbeeld de buren).

Meet&Greet de cijfers

WAAROM SCHOON

VRIENDEN VAN SCHOON

CONTACT

Share this page